اگر سوالی دارید پاسخگو هستیم
راحت باشید و از ما سوال کنید …
لطفا سؤالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ خود را پیدا نکردید، سوالات خود را ارسال کنید، مرکز برزویه در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.
سوالات متداول طب کار معاینات بدو استخدام و دوره ای
سوالات پرتکرار از سوی کاربران
هدف از معاینات و آزمایشات بدو استخدام تعیین تناسب شغلی هر فرد در شغل معرفی شده می باشد.
برچسبها: معاینات بدو استخدام | آزمایشات استخدامی
بله، ماده ۹۰ قانون تامین اجتماعی
انجام معاینات قبل از استخدام توسط کارفرمایان در جهت اطمینان از قابلیت و استعداد جسمانی متناسب باکارهای مرجوع و همین طور حفظ و صیانت از نیروی کار و پیشگیری از حوادث و تشدید بیماری ها و عوارض و به منظور فراهم نمودن بستر مناسب اجرای صحیح ضوابط مقرر در ماده ۹۰ قانون تأمین اجتماعی الزامی است.
بله، مطابق ماده ۹۲ قانون کار
کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون که شاغلین در آنها به اقتضای نوع کار در معرض بروز بیماری های ناشی از کار قرار دارند باید برای همه افراد مذکور پرونده پزشکی تشکیل دهند و حداقل سالی یکبار توسط مراکز بهداشتی-درمانی از آنها معاینه و آزمایش های لازم را به عمل آورند و نتیجه را در پرونده مربوطه ضبط نمایند.
برچسبها: ماده ۹۲ قانون کار + PDF | معاینات دوره ای
بله، مرکز تخصصی طب کار برزویه دارای تفاهم نامه با سازمان تامین اجتماعی و تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول فعالیت می باشد.
برچسبها: مشاهده جواز کسب
- آزمایشات خون و ادرار
- شنوایی سنجی (ادیومتری)
- تست تنفسی (اسپیرومتری)
- بررسی دید چشم (اپتومتری)
- معاینه سوابق پزشکی توسط متخصص طب کار
- ارزیابی شغل توسط کارشناس بهداشت حرفه ای
بله، معمولاً معاینات بدو استخدام برای اطمینان از سلامت فیزیکی و منطبق بودن با نیازهای شغلی برای هر فرد در هر پست انجام می شود، اما میزان معاینه و نوع آن بستگی به نوع شغل و شرایط محیط کار طبق دستور کارفرما می باشد.
وضعیت نظام وظیفه افراد، فرد بصورت خدمت کرده، معافیت از خدمت یا انجام نداده بایستی مشخص شود.
طبق بخشنامه سازمان تامین اجتماعی در صورتی که شغل و شرایط شغلی فرد تغییری نداشته باشد و صرفا کارفرما تغییر کند نیازی به تکرار معاینات بدو استخدام نیست. البته این قضیه مشروط به داشتن معاینه بدو استخدام در ابتدای اشتغال است.
بله، در بسیاری از موارد معاینات بدو استخدام حتی برای فردی که از راه دور کار می کند نیز لازم است، زیرا سلامتی و قابلیت انجام وظایف شغلی بازهم از اهمیت بالایی برخوردار است.
- معرفی نامه از کارگزینی
- عکس ۴*۳ دو قطعه
- کارت پایان خدمت به همراه کپی آن
- شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی آن ها
- ناشتایی بمدت ۱۲-۱۰ ساعت جهت انجام آزمایشات در اول صبح
- به همراه داشتن عینک در صورت استفاده
- تست های هپاتیت و تیتر آنتی بادی هپاتیت B
- تست سل PPD
برچسبها: آگاهی بخشی کارکنان آزمایشگاه های بالینی در مورد ایدز | جلوگیری از آلودگی به ویروس هپاتیت در کارکنان بیمارستان ها
اگر دید چشم ها کمتر از ۰.۵ باشد مراجعه به چشم پزشک جهت تجویز عینک توصیه می گردد، ولی اگر دید چشم ها کمتر از ۰.۱ باشد داشتن عینک در مواقع کار الزامی است.
چناچه آستانه شنوایی در محدوده فرکانس های گفتار محاوره ای اختلال داشته باشد ممکن است جهت ارائه مجوز کاری و استخدام داوطلب، استفاده از سمعک حین کار توصیه شود.
هزینه معاینات طب کار بر عهده فرد می باشد.
برچسبها: هزینه معاینات طب کار چقدر است؟
هزینه آزمایش عدم اعتیاد در مرکز طب کار بسته به اینکه چه تعداد پارامتر اندازه گیری شود متفاوت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز طب کار برزویه ۰۲۱۴۴۳۷۷۴۰۲ در ارتباط باشید.
برچسبها: هزینه معاینات طب کار چقدر است؟
خیر، این مورد مقدور نیست و قابل قبول نمی باشد.
نتیجه آزمایش طب کار بستگی به نوع آزمایش، تست ها و آزمون ها و جوانب سلامتی فرد بررسی شده دارد، بنابراین نمی توان محدودیت زمانی دقیقی برای نتیجه و جواب آزمایشات طب کار تعیین کرد.
سوالات متداول طب کار آزمایش خون و تست اعتیاد
سوالات پرتکرار از سوی کاربران
- ۱) CBC- (شمارش سلول های خونی)
- ۲) FBS (قند خون ناشتا)
- ۳) Cholestrol (کلسترول)
- ۴) Cr (کراتینین)
- ۵) Bun (نیتروژن اوره خون)
- ۶) TG (تری گلیسیرید)
- ۷) SGOT & SGPT (آنزیم های کبدی)
برچسبها: آزمایشات خون در معاینات شغلی
حفظ ناشتایی 8 تا 10 ساعت لازم است. البته تست اعتیاد به تنهایی نیاز به ناشتایی ندارد.
برچسبها: رفع کبودی بعد از خونگیری
بله، برخی از شرکت ها ممکن است آزمون مواد مخدر را به عنوان بخش مهمی از معاینات بدو استخدام در نظر بگیرند، بخصوص در شرایطی که اعتیاد به مواد مخدر می تواند بر کارآمدی شغلی تأثیر بگذارد.
بله، بدیهی است که آزمایش اعتیاد فقط یکی از عناصر برنامه جامع محل کار بدون مواد است. این برنامه شامل سیاست و تعهد کتبی کارفرما، آموزش در این زمینه، ایجاد تفریحات مناسب بخصوص ورزش و روش های مقابله با اعتیاد است. پیاده سازی جامع این برنامه کمک زیادی به کاهش خطر اعتیاد در محل کار می کند.
نتیجه تست اعتیاد می تواند به خود فرد و کارفرما کمک کند تا میزان خطر اعتیاد و نیاز به مشاوره و درمان را ارزیابی کنند. این نتایج می توانند به عنوان ابزاری برای برنامه ریزی و ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیری از خطر اعتیاد در محیط کار استفاده شوند.
بله، بدون معرفی نامه تست عدم اعتیاد انجام نمی گیرد. انجام تست اعتیاد به تنهایی نیاز به ناشتایی ندارد و تست های متفاوتی در این خصوص مطابق درخواست و توافق کارفرما انجام می گیرد و برای انجام این تست نیاز به معرفی شخص از طرف کارفرما به مرکز تخصصی طب کار برزویه می باشد.
- انواع داروهای کودئین دار
- برخی داروهای اعصاب
- ترامادول – دیفنوکسیلات
- برخی قرص های گیاهی
- برخی قرص های سرماخوردگی – برخی شربت های سینه
برچسبها: تست اعتیاد | داروهایی که تست اعتیاد را مثبت می کنند!
بدیهی است که آزمایش اعتیاد فقط یکی از عناصر برنامه جامع محل کار بدون مواد است. این برنامه شامل سیاست و تعهد کتبی کارفرما، آموزش در این زمینه، ایجاد تفریحات مناسب به خصوص ورزش و روش های مقابله با اعتیاد است. پیاده سازی جامع این برنامه کمک زیادی به کاهش خطر اعتیاد در محل کار می کند.
سوالات متداول طب کار متفرقه
سوالات پرتکرار از سوی کاربران
لازم است شاغلین از قانون کار در این مورد آگاه باشند! نقص عضو به وجود آمده ممکن است موقت یا دائم باشد. درصورت دائم بودن نقص عضو این موضوع از نظر مراجع قضایی اهمیت پیدا می کند. در این معاینات درصد نقص عملکردی آن اندام یا ارگانِ خاص تعیین می شود و تأثیر این مشکل بر کل بدن، نقص عضو کل بدن است.
برچسبها: نقص عضو و از کار افتادگی
در صورتی که بیمه شده به علت وقوع یکی از خطرات مشمول بیمه دچار نقص عضو و یا از کار افتادگی دائم شود بیمه گر متعهد است غرامت مربوطه را طبق شرایط این بیمه نامه و ضمائم آن و جدول نقص عضو به شرح ذیل بپردازد موارد زیر نقص عضو و از کارافتادگی دائم کلی محسوب می شود و غرامت این موارد معادل صددرصد سرمایه بیمه شده خواهد بود.
- نابینایی کامل و دائم هر دو چشم
- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع دو دست، حداقل از مچ
- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع دو پا، حداقل از مچ
- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع یک دست و یک پا، حداقل از مچ
- از دست دادن هر دو پنجه ها
- قطع کامل نخاع
- ناشنوایی کامل و دائم هر دو گوش
- برداشتن فک پایین
برچسبها: نقص عضو و از کار افتادگی
از کار افتادگی جزئی درصدی پایینتر از حالت کلی آن بوده که بند ب ماده ۷۰ قانون تامین اجتماعی آن را این گونه توصیف میکند که:
«هرگاه قدرت کار فرد بیمه شده بین ۳۳ تا ۶۶ درصد کاهش یابد و به علت حادثه ناشی از کار باشد، شامل از کار افتادگی جزئی می شود»
براساس قانون به این دسته از افراد مستمری از کار افتادگی جزئی پرداخت می شود که میزان آن عبارت است از: حاصل ضرب درصد از کار افتادگی در مبلغ مستمری از کار افتادگی کلی استحقاقی که در ماده ۷۰ ذکر شده است.
برچسبها: نقص عضو و از کار افتادگی
۱) دارابودن حداقل یک سال (۳۶۵ روز) سابقه پرداخت حق بیمه ظرف ۱۰ سال قبل از تاریخ حادثه یا شروع بیماری منجر به از کار افتادگی
۲) دارابودن حداقل ۹۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه ظرف ۱ سال قبل از تاریخ حادثه یا شروع بیماری منجر به از کار افتادگی
بدیهی است چنانچه یکی از دو شرط فوق تحقق یابد، امکان برقراری مستمری از کار افتادگی کلی غیرناشی از کار، میسر نیست.
ضمنا جهت برقراری مستمری از کار افتادگی در اثر حادثه ناشی از کار، نیازی به احراز شرایط ماده ۷۵ قانون نیست و این نوع مستمری با دارابودن حتی ۱ روز سابقه، برابر مقررات برقرار شده و خسارت وارد شده به تامین اجتماعی، باتوجه به میزان تقصیر کارفرما در حادثه منجربه از کار افتادگی بیمه شده، براساس ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی، از وی (کارفرما) مطالبه و وصول می شود.
در پاسخ به این سوال باید گفت این دو مقوله اساسا دو موضوع جدا ازهم هستند. از آنجا که افزایش سن موجب کاهش قدرت افراد میشود، لذا قانون گذاران شرط اصلی بازنشستگی را به حدنصاب رسیدن سن قرار دادهاند. بنابراین افراد تا به سن درنظر گرفته شده در قانون نرسد، نمیتوانند از مزایای بازنشستگی استفاده کنند.
این درحالی است که در شرایط از کار افتادگی، شرط سنی درنظر گرفته نشده و افراد بیمه شده میتوانند در هر سنی بدین منظور درخواست خود را ارائه دهند.
از طرف دیگر نباید نادیده گرفت که در از کار افتادگی سخت گیری کمتری درخصوص سابقه بیمه اعمال می شود. بدین صورت که افراد باید در ده سال گذشته حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشند که ۹۰ روز از آن در سال آخر باشد. البته در خصوص تفاوت از کار افتادگی با بازنشستگی نباید این موضوع را نادیده گرفت که شرایط اعطای از کار افتادگی چندان آسان نبوده و اینگونه نیست که برای اکثر متقاضیان این شرایط درنظر گرفته شود. چرا که شرایط فرد متقاضی باید توسط کمیسیون پزشکی تایید گردد.
بیماری شغلی به هر نوع بیماری یا مشکل سلامتی اطلاق می شود که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به علت شغل یک فرد رخ میدهد. این بیماری ها ممکن است ناشی از عوامل محیطی مثل مواد شیمیایی، فشار کاری، لرزش ها، صداهای بلند، و یا حتی روش های کاری نامناسب باشند که می تواند به فرد آسیب برساند.
برچسبها: بیماری های شغلی و پیشگیری از آن ها
پیشگیری از بیماری های شغلی شامل استفاده از ابزارها و تجهیزات محافظتی مانند دستکش و ماسک ها، کاپ های گوش و عینک های چشم، لباس های مخصوص، کنترل مواد شیمیایی و مواد خطرناک، طراحی ایمن محیط کار، آموزش و آگاهی بخشی به کارکنان درباره خطرات مختلف شغلی، و مراقبت های پزشکی منظم برای شناسایی زودهنگام مشکلات سلامتی می باشد.
برچسبها: بیماری های شغلی و پیشگیری از آن ها
اگر پشت میز نشین هستید چند قدم ساده برای بهبود سلامت خود در محل کار بردارید. در ساده ترین و راحت ترین حالت می توانید از پشت میز خود هم شروع به تمرین کنید:
- چرخش به طرفین
- چرخش بالا تنه
- کشش پا
- کشش کمر به پشت
- ورزش های دست و مچ
- کار با بازو
- کشش های جانبی
برچسبها: مفیدترین حرکات ورزشی در محل کار مخصوص کارمندان و پشت میزنشینان
- amlodipine: آبی – سبز
- cascara: زنگی – قرمز
- chloroquine: زنگی – قهوهای
- deferoxamine: صورتی
- dihydroergotamine: نارنجی
- herparin: نارنجی – قرمز
- ibuprofen: قرمز
- indomethacin: سبز
- levodopa: تیره
- و…
لطفا آزمایشات را همراه خود داشته باشید. درصورت تایید و پذیرفته شدن توسط پزشک متخصص مرکز، نیاز به انجام آزمایشات مجدد نیست.
برچسبها: آزمایش خون | آزمایش خون در معاینات طب کار