هدف از انجام معاینات پزشکی در مورد متقاضیان استخدام (معاینات طب کار) عبارتست از به حداقل رساندن میزان شیوع و شدت حوادث و بیماریهای شغلی به واسطه ایجاد تطابق منطقی بین توانایی های روحی و فیزیکی شاغل و نیازهای حرفه ای مورد نظر. به عبارت دیگر بدین طریق فرد متقاضی با توجه به توانایی های روحی و فیزیکی در کاری گمارده میشود که دارای نیازهای متناسب با توانایی های او باشد. از مهمترین آزمایشات بدو استخدام در این مقاله به آزمایش ادرار پرداختیم با مجله برزویه همراه باشید.
نام اختصاری: UA
سایر نام ها: آنالیز ادرار، تجزیه ادرار
بخش مورد انجام: بیوشیمی ادرار
نوع نمونه قابل اندازه گیری: ادرار تصادفی (رندم)، ادرار ۲۴ ساعته
حجم نمونه مورد نیاز: ۴ – ۲۰ ml
شرایط نمونه گیری
۱) یک نمونه ادرار تازه را در یک ظرف ادراری جمع آوری نمایید.
۲) چنانچه نمونه حاوی ترشحات واژن یا خونریزی باشد، لازم است تا یک نمونه وسط ادرار(میان جریان) و تمیز گرفته شود. این کار مستلزم تمیز نمودن دقیق منفذ ادراری با یک محلول یددار جهت کاهش آلودگی نمونه با ارگانیزم های خارجی می باشد. سپس ماده تمیز کننده را باید کاملا زدود تا نمونه آلوده به آن نشود.
طرز جمع آوری نمونه وسط ادرار (میان جریان)
۱- ابتدا شروع به دفع ادرار در یک لگن، ظرف ادراری یا توالت می نماید و سپس آن را متوقف می سازد. این عمل موجب شسته شدن ادرار از بخش انتهای پیشابراه می شود.
۲- یک ظرف استریل ادرار را در موقعیت مناسبی قرار داده و از بیمار بخواهید تا ۲۰- ۴ میلی لیتر ادرار بنماید.
۳- در ظرف را ببندید.
۴- بیمار می تواند دفع ادرار را به پایان برساند.
ملاحظات نمونه گیری
- نمونه ادرار را بلافاصله به آزمایشگاه انتقال دهید.
- چنانچه نمونه فوراً تحت آزمایش قرار نمی گیرد، آن را در یخچال نگاه دارید.
- در صورت درخواست جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته، نمونه را باید در یخچال نگاه داشت و یا طی زمان جمع آوری با فرمالین نگهداری نمود.
- در صورت ماندن نمونه ، سیلندرها تجزیه می شوند. برای بررسی ادرار از نظر سیلندر باید آزمایش را روی نمونه های تازه انجام داد.
موارد عدم پذیرش نمونه
۱- آلودگی ادرار با مدفوع، ترشحات واژن یا مواد آلوده دیگر
۲- ماندن ادرار در بیرون از یخچال به مدت طولانی
شرایط نگهداری
نمونه ادرار به مدت ۷۲ ساعت در ◦c۴ پایدار است.
کاربردهای بالینی
آزمون تجزیه ادرار بخشی از ارزیابی غربالگری و تشخیصی روتین می باشد. بین آزمایش می تواند اطلاعات مقدماتی فراوانی درباره کلیه و سایر فرآیندهای متابولیکی فراهم سازد. آزمون تجزیه ادرار برای تمامی بیمارانی که در بیمارستان پذیرش می شوند، زنان باردار و بیماران قبل عمل به طور روتین انجام می پذیرد. این آزمایش به هدف تشخیص در بیماران مبتلا به دل درد یا درد پشت، دیزوری، هماتوری یا تکرر ادرار انجام می شود. به علاوه این آزمون بخشی از ارزیابی های معمول برای مبتلایان به بیماری مزمن کلیه و برخی از بیماری های متابولیک است و بیشترین آزمایش در خواستی برای نمونه ادرار می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس مرکز طب کار برزویه در ارتباط باشید.
۰۲۱-۴۴۳۷۷۴۰۲
ببخشد خواهش میکنم جواب بدید بعد از چند وقت قبل از آزمایش ادرار باید ادرار را نگه داشت