آستانه شنوایی
به کمترین سطح شدتی صدا در هر فرکانس مشخص و مجزا که برای فرد قابل شنیدن باشد، آستانه شنوایی heearin threshold در آن فرکانس میگویند.
به بیان ساده تر، آستانه شنوایی فرد در هر فرکانس، ضعیف ترین صدایی است که فرد میتواند بشنود.
در تست شنوایی سنجی از فرد خواسته میشود به ضعیف ترین صداهایی هم که میشنود پاسخ بدهد تا آستانه شنوایی ثبت گردد.
ادیوگرام چیست؟
با به هم وصل کردن آستانه های شنوایی در هر فرکانس خاص به نموداری دست پیدا میکنیم که تصویر دقیقی از وضعیت شنوایی فرد در هر گوش به دست میدهد ، و در صورت وجود هرگونه آسیب یا ضعف شنیداری ، ادیوگرام به عنوان یک نتیجه معتبر ، مورد توجه قرار میگیرد که حاوی اطلاعات ارزشمندی مثل میزان کم شنوایی و نوع کم شنوایی است و در مورد احتمال بروز آسیب در قسمت های مختلف دستگاه شنوایی اطلاعات بییار ارزشمندی به دست میدهد.
بنابر این رعایت استانداردهای حرفه ای و دقت بالای آزمونگر در حین انجام ادیومتری عامل بسیار تعیین کننده ای خواهد بود که در مرکز تخصصی طب کار برزویه همواره بر این مورد تاکید میشود.
ادیوگرام همیشه در جدولی ثبت میشود که ستون عمودی آن نشانگر شدت و خط افقی نشانگر فرکانس هستند همیشه کلیه علایم مربوط به گوش راست به رنگ قرمز و گوش چپ به رنگ آبی ثبت میشود.
نمونه ادیوگرام فردی که در هردو گوش دچار افت شنوایی است اما میزان آن در گوش راست بیشتر است.
در این شکل نشان داده شده است که با قرار گرفتن آستانه های شنوایی در هر محدوده ، وضعیت شنوایی فرد چگونه است و برای شنیدن چه صداهایی ممکن است با مشکل مواجه باشد.
همان طور که در شکل تصویر بالا دیده میشود، اگر آستانه های شنوایی در محدوده بین 0 تا 25 قرار داشته باشند، شنوایی فرد هنجار تلقی میشود.
بدون دیدگاه