ویروس کرونا روش های پیشگیری از ابتلا در محیط کار

روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط های کاری

ویروس کرونا Covid-19

در دسامبر ۲۰۱۹ ، بیمارانی با علائمی نظیر سرفه خشک، تب، تنگی نفس، به همراه سندرم نارسایی حاد تنفسی با علت میکروبی عفونی نامشخص در شهر ووهان چین گزارش شدند. توالی یابی ژنومی ویروسی ۵ بیمار مبتلا به ذات الریه بستری شده دربیمارستان از 18 تا 29 دسامبر، نشان داد که این بیماری ناشی از یک بتا کرونا ویروس ناشناخته است.

ویروس ‌‌‌های کرونا یک خانواده بزرگ از ویروس ‌ها هستند که می‌ توانند باعث ایجاد یک سرما خوردگی ساده تا بیماری‌ های حاد تنفسی مثل سارس شوند. ویروس کرونای جدید هم از این خانواده‌ است.

بیماری ذات ‌الریه (پنومونی) ناشی از کرونا ویروس جدید در یازدهم فوریه سال 2020 توسط سازمان بهداشت جهان (WHO)، بر اساس سال شیوع و عامل عفونی آن، بیماری کرونا ویروسی ۲۰۱۹ یا کووید-19 نامیده شد.

بیماری کووید-19 اولین بیماری اپیدمیک حاد تنفسی کرونا ویروسی نیست. در دو دهه گذشته، کرونا ویروس‌ها منجر به سه بیماری اپیدمیک حاد تنفسی به نام های کووید-19، سندرم حاد تنفسی یا بیماری سارس (SARS)  و سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس  (MERS)  شده اند. در حال حاضر بیماری کووید-19 در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده و به صورت پاندمیک در آمده است.

 

آیا بیماری کرونا یا همان کووید ۱۹ خطرناک است؟

این بیماری مثل سایر بیماری‌ های حاد تنفسی می‌تواند مشکلاتی را برای فرد مبتلا ایجاد کند. این بیماری به ‌ندرت کشنده بوده و بیشتر افراد حساس و آسیب‌پذیر مثل سالمندان و افرادی که دارای بیماری ‌های زمینه‌ای، دیابت، بیماری‌های قلبی و مشکلات تنفسی هستند، را تهدید می‌کند.

انتقال ویروس کرونا

بر خلاف اغلب بیماری‌های عفونی که انتقال عوامل میکروبی آن هم زمان با بروز علائم بیماری اتفاق می‌افتد، این امر در مورد بیماری کووید-19 صدق نمی‌کند. زمان انتشار ویروس با عفونت های کرونا ویروسی انسانی سارس و مرس نیز متفاوت بوده و زمان انتقال  ویروس  SARS-CoV-2، قبل از بروز علائم و در دوره کمون بیماری نیز امکان پذیر است. مطالعات نشان داده اند که زمان پراکنش ویروس کرونا SARS-CoV-2 به محیط از دستگاه تنفسی فرد ناقل، بطور متوسط از دو و نیم روز قبل از بروز علائم شروع می شود و پیک آن نیم روز قبل از بروز علائم می‌باشد. از این رو، به نظر می‌رسد تحت شرایط کنونی که در محدودیت‌ های روش‌ های تشخیص بیماری کووید-19 مواجه به سر می بریم، انتشار ویروس پیش از بروز علائم اولیه آن اساسی ترین عامل گسترش جهانی بیماری کووید-19 می‌باشد.

اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) چیست؟

امکان انتقال ویروس SARS-CoV-2 تا چند روز پس از بهبودی فرد از بیماری کووید-19 نیز امکان پذیر است و عدم مشاهده یا کاهش علائم تنفسی و تب در بیماران نباید به منزله بهبودی کامل او و از بین رفتن خطر انتقال ویروس در نظر گرفته شود. بر اساس نتایج حاصل از  تست های تشخیصی بیماری کووید-19، زمانی را که احتمال خطر انتقال ویروس SARS-CoV-2  از افراد آلوده به افراد سالم به حداقل ممکن می رسد، حداقل ۳ روز پس از بهبودی کامل علائم تنفسی همچون تب و تنگی نفس، و حداقل ۱۰ روز پس از مشاهده این علائم، در نظر گرفته است.

 

توصیه کلی در حفظ و مراقبت از سلامت شاغلین

1. در صورت بروز هرگونه علائم شبیه به سرماخوردگی های فصلی در شاغلین مانند تب بالای 38 درجه سلسیوس، سرفه و گلو درد و سایر علائم تنفسی و تنگی نفس بلافاصله از ادامه کار خودداری نموده و به مراکز بهداشتی درمانی جهت طی دوره درمان و مراقبت های لازم ارجاع گردد.
2. در صورت مشاهده علائم بیماری آنفولانزا شامل سرفه، تنگی نفس و تب به کارکنان توصیه شود که در خانه بمانند.

3. شروع بکار افراد فوق الذکر فقط با ارائه گواهی سالمت و تائید مرکز بهداشتی درمانی امکان پذیر خواهد بود. لازم است هماهنگی های لازم با مسئول مربوطه در طول مدت غیبت از کار فراهم شده و جایگزینی برای وی تا انتهای دوره درمان پیش بینی شود. در این شرایط می بایست حقوق و مزایای کامل فرد بیمار طبق مقررات سازمانی پرداخت و امنیت شغلی فرد درزمان ترک خدمت حفظ گردد.
4 .کاهش غلظت عامل عفونت در هوا، سطوح و اشیاء از طریق رعایت بهداشت فردی، تهویه مناسب و مطلوب، جداسازی فضا یا رعایت فاصله حداقل 2 متر از افراد بیمار یا مشکوک، گندزدایی سطوح و اشیاء صورت پذیرد.

اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
نورپردازی مناسب محیط کار؛ منظور از روشنایی ایمنی چیست؟

روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط های کاری

  • دستان خود را بطور مرتب با آب و صابون بشوییم و یا با مواد ضدعفونی‌کننده الکلی تمیز کنیم.
  • بهداشت تنفسی را رعایت کرده و دهان و بینی را به هنگام عطسه و سرفه با آرنج یا دستمال بپوشانیم.
  • فاصله یک و نیم متری را با سایرین در محیط‌ های عمومی و کاری رعایت کنیم.
  • از لمس چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.

 

روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط های کاری
روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط های کاری

 

توصیه کلیدی

در صورتی که هر کدام از علائم بیماری مثل تب، سرفه و یا تنگی نفس در شما ظاهر شد، سریعا به نزدیک ترین مرکز پزشکی مراجعه کرده و تا قبل از دریافت نتیجه قطعی، برای اطمینان از عدم انتقال بیماری به سایرین، موارد احتیاطی را مراعات کنید. اولین اقدامی که در مراکز درمانی برای تشخیص بیماری شما انجام خواهد شد انجام تست های تشخیصی ویروس کرونا است.

 

روش های درمانی ویروس کرونا

تاکنون داروی اختصاصی و روش درمانی قطعی برای ویروس کرونا و بیماری کووید-19 مشخص نشده است. درمان‌ های حمایتی همچون اکسیژن تراپی، مدیریت مایعات تجمع یافته در ریه ها، و استفاده از آنتی بیوتیک‌ های وسیع الطیف برای جلوگیری از وقوع عفونت های ثانویه باکتریایی در بیماران مبتلا به کووید-19، از مهمترین استراتژی ‌های مدیریت درمان می‌باشند.

 

بر اساس تحقیقات انجام شده، چندین روش درمانی هدفمند مطرح شده اند تا از طریق آن ها  بتوان عوامل ویروسی را مورد هدف قرار داد و اختلالات موثری بر علیه آن ایجاد نمود:

  • مهار کنندگان هدفمند ویروسی

در حال حاضر استفاده از داروی رمدسیور برای درمان بیمار کووید-19 از سوی سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و دارو ایالت متحد آمریکا مورد تایید قرار گرفته است. بر این اساس به نظر می رسد که سایر آنالوگ ‌های نوکلئوزیدی، همچون فاویپیراویر، ریباویرین، و گالی دسی ویر ممکن است کاربرد بالینی بالقوه‌ای بر ضد SARS-CoV-2  داشته باشند.

  • آنتی‌بادی و پلاسما درمانی

روش پلاسما درمانی بر اساس استفاده از  آنتی بادی های اختصاصی ضد ویروس SARS-CoV-2 در افراد بهبود یافته از بیماری کووید-19 در جهت درمان مبتلایان بد حال این بیماری می باشد. از این رو, بسیاری از بیماران بهبود یافته از بیماری کووید-19  برای اهداء پلاسما خود داوطلب می‌باشند. استفاده از  این روش در افراد مبتلا به فرم حاد و شدید بیماری کووید-19 نتایج مطلوبی را نشان داده است.

اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
جدول تخمین میزان ماندگاری هر ماده اعتیادآور در ادرار

 

پلاسما درمانی ویروس کرونا
پلاسما درمانی ویروس کرونا

 

  • واکسیناسیون کرونا

تا کنون چندین استراتژی مختلف به منظور ساخت واکسن در حیوانات آزمایشگاهی به کار برده شده اند که بر اساس ویروس‌‌ های زنده ضعیف شده، وکتورهای ویروسی، ویروس‌های غیر فعال شده، واکسن‌های ساب یونیت (زیر واحد)، DNA  های نوترکیب و واکسن‌های نوترکیب بوده اند. متاسفانه به دلیل ساختار ژنومی این ویروس، کووید-19 بسیار مستعد بروز جهش و ایجاد تغییر در ساختار ژنی و آنتی ژنیک خود می باشد. این مسئله ایجاد یک مصونیت پایدار در میزبان را با چالش بزرگی روبرو می کند، چرا که فرد را همواره در خطر مواجهه با سویه های جدید جهش یافته ای از ویروس SARS-CoV-2 قرار می دهد که ممکن است نسبت به آنها مصونیت مناسب یا کافی را نداشته باشد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز طب کار برزویه در تماس باشید.

۰۲۱-۴۴۳۷۷۴۰۲

چقدر مفید بود؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *