عمل لیزیک چشم
عمل لیزیک چشم یک روش جراحی چشم برای اصلاح اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم است که با لیزر روی سطح قرنیه چشم، میتواند شکل و ضخامت قرنیه را تغییر داده و بینایی را بهبود بخشد.
اما لازم به ذکر است که عمل لیزیک چشم نیازمند شرایط خاصی است و برای همه افراد مناسب نمی باشد.
❓ حال سوال اینجاست که: عمل لیزیک برای چه کسانی مناسب است؟
در ادامه بررسی اینکه عمل لیزیک برای چه کسانی مناسب است باید بگوییم که برخی از فاکتورهایی که در تعیین مشخصات مناسب برای عمل لیزیک چشم نقش دارند عبارتند از:
-
سن مناسب برای لیزیک چشم
قطعا یکی از مهمترین عوامل در موثر بودن عمل لیزیک چشم، سن بیمار است. به همین دلیل هم جزء اولین مواردی است که با شروع اقدام به این عمل از شما پرسیده میشود. سن مناسب برای عمل لیزیک چشم را باید از پزشک خود بپرسید. به طور کلی، اکثر جراحان لیزیک به چند دلیل روی سن ۲۵-۴۰ به عنوان محدوده سنی ایده آل برای کاندیداتوری جراحی لیزیک چشم توافق دارند. در سن ۲۵ سالگی، تجویز عینک و لنزهای تماسی به احتمال زیاد تثبیت شده است. نمره چشم ثابت یکی از ویژگیهای یک کاندید خوب لیزیک است.
-
نمره چشم مناسب برای لیزیک چشم
نمره چشم به عنوان معیار متداول در تشخیص مناسب بودن عمل لیزیک چشم با استفاده از اندازهگیری قدرت بینایی و ضخامت قرنیه تعیین میشود. این نمره به عنوان عددی بین ۱۲- تا ۶+ ارائه میشود. به طور کلی، افرادی که نمره چشم آنها در محدوده ۱۲- تا ۶+ باشد و سایر شرایط لازم را نیز داشته باشند، برای انجام عمل لیزیک چشم مناسب به شمار میآیند. جهت انجام تست اپتومتری بینایی سنجی معاینات بدو استخدام و بدست آوردن نمره چشم می توانید به مرکز تخصصی طب کار برزویه مراجعه نمایید.
-
ثابت بودن نمره چشم
اگر نمره چشم طی یک یا دو سال وضعیت ثابت داشته باشد و تغییرات چشمگیری روی ندهند، نشاندهنده ثبات بینایی است و یعنی فرد شرایط لازم برای عمل لیزیک چشم را دارد. با این حال، باید توجه داشته باشید که این تنها یکی از فاکتورهایی است که در تعیین مناسب بودن فرد برای عمل لیزیک چشم مدنظر قرار میگیرد.
-
مناسب بودن ضخامت قرنیه
یکی دیگر از فاکتورهایی که تعیین میکند عمل لیزیک چشم برای چه کسانی مناسب است، ضخامت قرنیه است که باید به اندازه کافی ضخیم باشد تا امکان بهبود و بازیابی بعد از عمل وجود داشته باشد. تا پس از حذف لایههای قرنیه (با لیزر)، قرنیه همچنان دارای ضخامت کافی برای حفظ استحکام و پایداری باشد.
-
عدم مصرف برخی داروها
مصرف برخی داروها قبل از انجام عمل لیزیک چشم ممکن است اثر مخربی روی عملکرد و بهبودی بعد از عمل داشته باشد. بنابراین، چشم پزشک باید دستورالعملهای دقیقی درباره داروهای قبل از عمل یا عدم مصرف برخی داروها بدهد. مصرف داروهای زیر معمولا قبل از عمل لیزیک چشم مجاز نیستند:
- راکوتان: ممکن است باعث خشکی چشم و تغییر در قرنیه شود و روی عملکرد و بهبودی بعد از عمل تاثیر منفی بگذارد.
- داروهای میگرن (مثل ارگوتامین و دیهیدروآرگوتامین): مصرف این داروها قبل عمل که معمولا برای درمان میگرن و سردرد شدید استفاده میشوند ممکن است ریسک خونریزی در قرنیه را افزایش دهد.
✅ مزایای جراحی لیزیک چیست؟
جراحی لیزیک دارای مزایایی است:
- با کمک بیحسی موضعی که با قطره انجام میشود، بیمار درد بسیار کمی را تجربه خواهد کرد.
- یک روز بعد از جراحی، بیمار دید خود را به دست میآورد.
- بعد از جراحی لیزیک، نیازی به بخیه یا باندپیچی نیست.
- بیش از ۹۶ درصد از افرادی که این جراحی را انجام دادهاند، از نتیجه عمل راضی هستند.
- بعد از عمل لیزیک، بیمار دیگر نیازی به عینک و لنز ندارد.
- درصورتی که بعد از گذشت چند سال، دید چشم تغییر کند، پزشک میتواند آن را اصلاح کند.
- بعد از جراحی نیازی به مصرف طولانیمدت دارو برای بهبودی نیست.
❌ معایب جراحی لیزیک چشم چه می باشد؟
در کنار تمامی مزایای جراحی لیزیک، این کار معایب خاص خودش را نیز دارد:
- تعداد کمی از بیماران، بعد از گذشت چند سال، شماره چشمشان باز خواهد گشت.
- لیزیک یک جراحی بسیار حساس است. به همین دلیل گاهی در هنگام جراحی ممکن است آسیبی روی قرنیه به وجود بیاید که قابل جبران نیست.
- در تعداد کمی از بیماران،خشکی چشم یا ترس از نور ایجاد می شود.
- بالا بودن قیمت عمل لیزیک چشم، باعث می شود که تمامی افراد امکان انجام این جراحی را نداشته باشند.
- بسیاری از بیمهها هزینه عمل لیزیک چشم را پوشش نمی دهند.
عوارض عمل لیزیک چشم
با اینکه جراحی درد خاصی ندارد، اما بعد از عمل ممکن است بیمار با عوارضی روبرو شود. این عوارض ممکن است حتی تا چند هفته بعد از عمل نیز وجود داشته باشد.
از جمله عوارض عمل لیزیک چشم به این موارد میتوان اشاره کرد:
- احساس سوزش و خارش در چشم که اتفاقی طبیعی است و نباید باعث نگرانی شود.
- احساس خشکی در چشم؛ این جراحی ممکن است به طور موقت باعث خشک شدن چشم شود. این اتفاق تا ۶ ماه بعد از عمل طبیعی است. در این مدت، گاهی پزشک قطره اشک تجویز میکند.
- دیدن لکههای خون در چشم
- آب ریزش چشم
- احساس تاری دید نیز از عوارض شایع جراحی لیزیک است.
- حساسیت به نور: ممکن است افراد تا مدتی بعد از جراحی، به نور چراغ یا خورشید، حساسیت داشته باشند.
تمامی این عوارض طبیعی و قابل پیشبینی هستند. اما اگر بیمار با عوارض سخت دیگری روبرو شد یا هرکدام از این عوارض مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، باید سریعا با پزشک مشورت شود.
❓ چه بیماری ها و شرایطی مانع از انجام لیزیک می شوند؟
ابتلا به برخی بیماریها مانع از انجام لیزیک می شود مانند:
- بیماری های تشدید شده در دوره عمل مانند آب مروارید (کراتیت)، التهاب قرنیه (کراتیتیس)، عفونت چشم یا درماتیت پوستی
- بیماری های سیستمیک مانند دیابت، روماتوئید آرتریت، سیستم لوپوس اریتماتوس و بیماریهای خود ایمنی
- بیماری های قرنیه مانند تخریب قرنیه، ترکهای عمیق قرنیه یا کراتوکونوس
- بارداری و شیردهی به خاطر تغییرات هورمونی در این دوره ها
سخن آخر
عمل لیزیک چشم روش جراحی امن و موثری برای اصلاح مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم است که البته برای همه مناسب نیست. این عمل برای افراد بالای ۱۸ سال توصیه میشود که چشمها به مرحله رشد کامل رسیده باشند. فرد باید از نظر جسمی و چشمی از سلامت کامل برخوردار باشد و بیماری زمینهای، التهاب چشمی یا نازک بودن قرنیه از فاکتورهایی هستند که فرد را از لیست کاندیدای مناسب این عمل خارج میکند.
“ مجموعه تخصصی طب کار برزویه دارای مجوز انجام خدمات سلامت شغلی (معاینات بدو استخدام و معاینات دوره ای) از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان تامین اجتماعی است. این مرکز تخصصی با بهره مندی از تیم مجرب، متخصص و حرفه ای، مجموعه ای پیشرو در ارائه تمامی معاینات طب کار است. “
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس مرکز طب کار برزویه در ارتباط باشید.
📞 ۰۲۱-۴۴۳۷۷۴۰۲
بدون دیدگاه