تاثير تغذيه با شير

تغذیه با شیر

تاثير تغذيه با شير بر کاهش عوارض کبدی در کارگران صنایع رنگ

يكي از مشاغلي كه در آن افراد در تماس و مواجهه نزديك و مداوم با حلال ها هستند، صنعت رنگ سازي است. در اين شغل فرد با مخلوطي از حلال ها سر و كاردارد حلال ها يكي از اجزاء رنگ بوده و موجب شكل پذيري رنگ مي شوند. همچنين ماده رقيق كننده رنگ(تينر) شامل تركيبي از حلال هاي آلي مي باشد كه براي رقيق كردن رنگ هاي روغني به كار مي رود. كارگران شاغل در صنعت رنگ سازي و يا آنهايي كه در مشاغل ديگر در معرض مواجهه با حلال ها هستند ، به صورت معاینات دوره اي از نظر عملكرد كبدي با انجام آزمايش خون وسنجش سطح آنزيم هاي كبدي مورد بررسي قرار مي گيرند .

مطالعات نشان داده که حلال هاي آلي مي توانند اثرات زيانباري بر ارگان هاي مختلف بدن از جمله كبد داشته باشند. مطالعات انجام شده در سال هاي اخير نشان مي دهند كه تركيبات غذايي مي توانند بر ميزان بيماريزايي در انسان تاثيرگذار باشند. شير يكي از بهترين مواد غذايي است كه براي انسان در دور ههاي مختلف زندگي قابل مصرف بوده و نقش زيادي در سلامت افراد ايفا مي كند. نتايج حاصل از يك مطالعه نشان داده است كه پروتئين كازئين در شير نقش موثري در كاهش سرطان كبد دارد. همچنين نتايج مطالعات دیگر حاكي از وجود ارتباطي معني دار و معكوس بين تغذيه با شير و ريسك ابتلا به سرطان كبد در افراد مورد مطاله داشت.

بافت كبدي در مقابل حلال هاي آلي تاثيرپذير بوده ودر برخي مطالعات توانايي اين مواد در ايجاد آسيب هاي كبدي و در نتيجه افزايش سطح آنزيم هاي AST و ALT تائيد شده است.

اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار (پوستر)

نتیجه گیری :با توجه به اين كه مصرف شير در كاهش سطح آنزيم هاي كبدي كارگراني كه به صورت مزمن در معرض حلال هاي آلي آروماتيك بود ه اند تاثيرگذار بوده، بنابراين مصرف شير مي تواند نقش موثري در جلوگيري از بروز يا كاهش ضايعات كبدي افراد در معرض خطر مخصوصا کارگران صنایع رنگسازی ویا کارگرانی که با حلالهای آلی در محیط کارتماس مزمن دارند ، داشته باشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک تماس با ما مراجعه فرمایید.

چقدر مفید بود؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *