الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب چیست و چگونه کار می کند؟
الکتروکاردیوگرام یا ECG منحنی ای از فعالیت های قلب است که توسط دستگاهی به نام الکتروکاردیوگراف ثبت می شود. این دستگاه الکترود هایی دارد که با نصب روی نواحی مشخصی از پوست می توانند پیام های الکتریکی انقباض قلب را دریافت و روی کاغذ ثبت کنند. منحنی ثبت شده از سه موج P, T و QRS تشکیل می شود.
ثبت پتانسیل های تولید شده (فعالیت الکتریکی) توسط قلب است. سیگنالها بواسطه الکترودهای فلزی که به اندامها و قفسه سینه متصل میشوند، دریافت شده و توسط دستگاه نوار قلب تقویت و ثبت میگردند. نوار قلب در بررسی دردهای قلب و سکتههای قلبی و نیز بی نظمی های ضربان قلب ارزش خاصی دارند و به عنوان اقدامی ضروری در تمام کسانی که مشکوک به مشکلات حاد قلبی باشند صورت میگیرد.گرفتن نوار قلب حتی در دوران بارداری یا در نوزادان ضرری ندارد و هیچگونه برق یا جریان الکتریسیتهای به بیمار القا نمیشود در نوار قلب استاندارد به صورت اتوماتیک یا دستی ۱۲ نوع مختلف نوار گرفته میشود. در هر نوع سیمهای خاصی دریافت الکتریسیته را بر عهده دارند تا در نهایت نمایی کامل از قلب برداشته شود. ۶ نوار اول وظیفه ثبت لیدهایی از دست و پا را به عهده دارند و ۶ نوار دوم مربوط به سیمهای جلوی قلبی میباشند.
نکته مهم: معمولاً یک نوار بلندتر از لید شماره ۲ گرفته میشود تا ریتم ضربان قلب در طول زمان مشخص شود.
ECG برای بررسی افرادی که درد قفسه سینه دارند، آنها ممکن است دچار حمله قلبی شوند. و یا آنها که مشکوک به بیماری عروق کروناری یا آریتمی هستند بکار برده می شود. همچنین برای تشخیص التهاب پرده دور قلب (پریکاردیت)، لخته خونی که جریان خون را در ریه مختل کرده ( آمبولی ریوی )، سطح غیرطبیعی کلسیم و پتاسیم خون یا سطح خونی بالای بعضی داروها کمک کننده است.
بدون دیدگاه